Rozoznáte pravú čokoládu ?
Pravá čokoláda je vyrábaná z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Pravá čokoláda je horká. Vyrobená je výhradne z kakaového masla, bez akéhokoľvek pridávania rastlinných tukov. Obsahuje minimálne 35% kakaovej sušiny. Mliečna čokoláda vzniká pridaním sušeného mlieka. Kakaovej sušiny musí mať najmenej 25%. Biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, čokoládovú chuť jej dáva kakaové maslo.
Skladovanie čokolády
Čokoláda musí byť skladovaná pri teplote 18-22°C. Teploty nad 25°C môžu nabúrať štruktúru čokolády a často vedú k vystupovaniu tukovej zložky na povrch.
Vlhkosť
Čokoládu doporučujeme skladovať na suchom mieste s relatívnou vlhkosťou vzduchu do 60%, čím sa znižuje riziko kondenzu na povrchu čokolády, ako následok kolísania teplôt.
Tmavé miesto
Čokoládové výrobky doporučujeme skladovať v tme. Pri dlhodobom pôsobení svetla môže dôjsť ku zmene chuti. Tento jav sa tiež nazýva "denná chuť".